Oljing av tregulv

Den nye generasjon tre gulvoljer har mange unike egenskaper. De gir ekstra god inntrenging i tregulvet, samtidig som de bevarer tregulvets naturlige utseende. I likhet med gulvlakk er det meget viktig at man bruker anbefalt mengde gulvolje. Oljing skal utføres til full metning, dvs. at alle porene i tregulvet skal fylles opp med olje.

Fordeler med oljet gulv

  • Det blir færre riper
  • Muligheter for forbedring av slitte områder
  • Ingen risiko for sideliming

Vedlikehold

Oljing av gulv krever regelmessig vedlikehold. Du kan til en viss grad påvirke fargene ved å bruke natursåpe hvit eller naturell. Lyse gulv f.eks ask, bjerk etc. kan vaskes med gulvsåpe hvit som tilfører gulvet hvite pigmenter og dermed bevarer gulvet den lyse overflaten.

  • 2 -4 ganger pr. år i yrkesbygg/eller etter bruk – behov.
  • 1 gang i året eller etter behov i private bygg.

For vanlig rengjøring anbefaler vi å støvsuge eller tørrmopp før man fuktmopper med såpe m/høyt fettinnhold.

Nåletregulv:

Det er vanlig å lutbehandle nåletregulv (furu-gran). Lutbehandling gir ingen beskyttelse så det er vanlig å olje gulvet etterpå. Lutbehandlilngen bremser treets gulningsprosess, og har kun kosmetisk effekt.

Løvtregulv:
Løvtregulv (hardtregulv) er det ikke vanlig å bruke lut (du må i tilfelle bruke kun løvtregulv hvis ikke vil gulvet misfarges.) Olje hvit eller olje naturell er de mest vanlige. Vi har dessuten ferdige standardfarger.

Ring 22 68 35 41